Állásajánlatok

Álláskeresési tanácsok

Álláskeresés megkezdésével számos csatornán keresztül van lehetőséged elérni a potenciális munkaadókat. Minden csatornának megvannak a maga  praktikái. Céljaid megfelelő ismeretével és a megfelelő trükkök alkalmazásával könnyen átláthatod az álláskeresési csatornák labitintusát.

Lehetséges csatornák:

Karrier portálok – ezekből számtalan található a piacon. pl: www.jobmonitor.hu; www.jobline.hu; www.profession.hu; www.workania.hu, www.allas.lap.hu; www.monster.com

Vállalati karrier oldalak – jellemzően a nagyobb cégek tartanak fenn karrierportált, de általánosságban elmondható, hogy középvállalkozásoknál is található legalább egy e-mail cím a személyi ügyekért felelős kolléga eléréséhez. Ezeken a weboldalakon pontos leírást találhatsz a karrierlehetőségekről, állásajánlatokról.

A preferált cégeknek a karrierportálra direkt feltöltheted az önéletrajzod vagy elküldheted e-mailben. Ezt spontán CV küldésnek is szokták nevezni, hiszen ilyenkor általában nem egy meghirdetett pozícióra jelentkezel.

Újsághirdetések

Kis cégeknél gyakori, hogy nem hirdetik meg az állást, hanem először a helyi kínálatot nézik át. Ezért is lehet érdemes saját hirdetést feladni, megjelölve a végzettséged és nyelvtudásod valamint, hogy milyen jellegű állást keresel.

Állásbörzék

Önismereti teszteket tölthetsz ki, és grafológia vizsgálatnak vetheted alá magad. Ezek segítséget adhatnak még az álláskeresés megkezdése előtt, továbbá kiadványokat gyűjthetsz, melyekben sok cégről olvashatsz. Ezek jó alapanyagot szolgáltatnak a spontán CV küldéshez.

Munkaügyi Központok/Alapítványok
Minden megyében megtalálhatod őket, és szolgáltatásaik díjmentesek.

Az Európai Foglalkoztatási Mobilitás Portálja: http://eures.europa.eu

Karrier Irodák - nem csak végzősöknek!
Legfontosabb feladatuk: tanácsadással és információszolgáltatással segíteni a munkaerőpiacon való eligazodást, különböző rendezvények, fórumok rendezésével találkozási felületet biztosítani a munkát kereső végzős hallgatók és a cégek számára.

Személyzeti tanácsadók/fejvadászok – a különbség a két fogalom között, hogy a személyzeti tanácsadók az alsó- és középszintű pozíciókra keresnek jelöltet, a fejvadászok többnyire a már tapasztalattal rendelkező álláskeresőkkel foglalkoznak, és ott is javarészt felsővezetői szinttel. https://job-center.hu/

Európai Uniós kapcsolatok  

Minden, ami hasznos lehet EU-s és harmadik országbeli állampolgároknak megtalálható a Your Europe oldalon 24 hivatalos nyelven

http://europa.eu/youreurope/citizens/index_hu.htm

Ehhez kapcsolódó ingyenes jogi tanácsadás
http://europa.eu/youreurope/advice/index_hu.htm

Europe Direct | Baranya Megyei Európai Információs Pont
https://www.facebook.com/bmeip/
http://www.bmeip.hu/

 

Álláskeresési tippek

 

AJÁNLATOK

közegészségügyi-járványügyi szakügyintéző

A PTE Karrier Iroda ajánlatai különböző területekre

dietetikus

audiológus

 

 

Tipp

Töltsd ki a kedvencek fület adatlapodon, hadd lássák volt évfolyamtársaid, változott-e az ízlésed bármiben, vagy ki is volt igazából a kedvenc tanárod, csoporttársad!

Évfolyamlisták

Csoportok

Tablóképek

Nincs az Ön évfolyamában más regisztrált felhasználó.

Üzenőfal

Az Európai Unió által társfinanszírozott projekt, amely hozzájárul az Európai Unió polgárai közötti
gazdasági és társadalmi egyenlőtlenségének csökkentéséhez.